.:: A.P.C. Hungária Kft. - Kártevő-mentesítő szakvállalat ::.
Cím: H-1114 Budapest, Fadrusz u. 2. | Telefon: 06-1-365-1070 | Fax: 06-1-365-1071 | E-mail: info@apchungaria.hu Vissza a kezdőlapra E-mail küldése
   
 

Az élelmiszer biztonság iránt egyre fokozott fogyasztói és vásárlói igény világszerte tapasztalható. Ennek megteremtése az élelmiszerlánc szereplőire háruló, jogszabályokban rögzített feladat.

A HACCP (Hazard analysis on critical control points) általános használhatóságú szabályozási rendszer, de leginkább az élelmiszeripar területén, higiéniai követelmények kielégítésére alkalmazzák, lehetővé téve ezzel a mikrobiológiai, biológiai, kémiai és fizikai veszélyek elkerülését.

Az egészségügyi kártevők megjelenésének veszélye az élelmiszerekkel való szoros kapcsolatukból és biológiai sajátosságukból adódik. Ennek megfelelően megjelenésük és esetleges elszaporodásuk az élelmiszer-előállítás és forgalmazás bármely szakaszában előfordulhat, ami a jó higiéniai gyakorlat, illetve az élelmiszerbiztonságot szolgáló HACCP-rendszer alapjaiban történő sérülésére utal.

A kártevők jelenlétét vagy megjelenésük esélyének kockázatát a HACCP-rendszer a kritikus pontok között sorolja fel. Az ellenük való védekezést és kártevő-mentes állapot elérését, fenntartását a HACCP szellemében kell elvégezni.

HACCP rendszer alkalmazását az alábbi rendeletek szabályozzák:

  • 80/1999. GM-EÜM-FVM együttes rendelete:
    - vendéglátásban, közétkeztetésben közreműködőknek
    - cukrászati, hidegkonyhai termékek előállítását, forgalmazását végzőkre

  • 90/2003. (VII.30.) FVM-ESZCSM együttes (élelmiszer-higiéniai) rendelete:
    - élelmiszer-előállítással és forgalmazással foglalkozókra nézve
HACCP rendszerének a kártevő-mentesítésre vonatkozó fejezet kidolgozását továbbá annak megfelelően a kártevő-mentesítő szakmunka elvégzését.
 
Vissza a kezdőlapra
Cégünk szolgáltatásai
Rágcsálóirtás
Rovarirtás
Terménygázosítás
Kártevőmentesítés
Vonalkódos felügyelet
Madarak elleni védelem
HACCP
Minőségpolitika
GYIK
Jogyszabály kereső
Adatlapok
Referenciák
Kapcsolat


- -
2006 © A.P.C. Hungária Kft.